Harry Potter

Idag hade Harry Potter och halvblodsprinsen premiär.
Ska själv se den i helgen hade jag tänkt, ska bara få ett godkännande
av Markus. Vill ju inte gå och se den själv :P

Såhär stod det på sf.se:
Harry Potter slår rekord

När Harry Potter och Halvblodsprinsen idag har premiär så väntas folk över hela världen rusa till biograferna. De fem tidigare filmerna om Harry Potter och hans vänner på Hogwarths har spelat in drygt 4,5 miljarder dollar världen över. Endast filmerna om James Bond har spelat in mer (drygt 5 miljarder dollar). Förstaplatsen lär dock tas över av Harry Potter-serien inom de närmsta veckorna.

Förköpssiffrorna för Harry Potter och Halvblodsprinsen har varit mycket bra över hela världen och det rapporteras om massor av utsålda salonger. Enligt Variety är den sjätte Harry Potter-filmen den snabbast säljande filmen i år och den överlägset bäst säljande i filmserien.  Även i Sverige pekar de mesta på att filmen blir en succé då massor av föreställningar är slutsålda och trycket är stort på föreställningarna över hela landet.

I Harry Potter och Halvblodsprinsen hårdnar Voldemorts grepp om både mugglar- och trollkarlsvärlden. Hogwarts är inte längre den trygga hemvist det en gång var. Harry misstänker att det till och med kan finnas faror inne på slottets område. Under tiden är Dumbledore fast besluten att förbereda Harry för den slutgiltiga kampen, som han vet är i ankommande. Filmen är regisserad av David Yates.


Jag tror den kommer vara jättebra och jag längtar till helgen!

Dock så är den nog inte lika bra som boken men det var ett tagsen jag läste den

så det är lugnt, kommer ju inte ihåg den i detalj.

 

Uptade: Det blir bio på lördag klockan 21.15 och innan det ut och äta med Älsk :)

Vi firar då 1½ år - några dagar :P

 

Hugs

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0